tiistai 17. syyskuuta 2013

Normi sutinaa :)

Eli aikamoista kiirettä on pukannut. Lähinnä se kiire on aiheutunut tuosta työelämästä. Kolmivuorotyöläisellä kun ne työvuorot ei voi olla vaikuttamatta tähän normaaliin arkeen. Yövuorot ottaa osansa ja sitten välillä on näitä mukavia pidempiä työputkia yhden päivän vapailla..Onneksi kuitenkin harvoin- ja loppu viimeksi meillä kuitenkin työvuorosuunnittelu toimii :)

Mukavasti on tämä alkusyksy pyörähtänyt käyntiin :) Todella lämmintä on ollut ja sen myötä tietysti komeat ulkoilu- ja marjastus- sekä sienestys kelit ! Suolasieniä sainkin säilöttyä jo monta purkillista. Kuopuksen kanssa löydettiin mahtava karvarouskupaikka. Meinasi vallan astiat loppua, kun poikettiin vaan metsään kurkkaamaan, joko rouskuja näkyisi...Ja näkyihän  niitä ;) Suppilovahveroita vielä himoitsen kokelmiini. Huonosti on vielä olleet löydettävissä. Tai sitten olen ollut väärässä paikassa :) Mutta metsästys jatkuu edelleen!

Oman omppupuun omenat kiikkuu vielä tiukasti oksissa. Puu on vanha ja joku myöhäissyksyn lajike. Omenat on aika isoja, mutta edelleen raa'an oloisia. Työkaverilta sain kolme isoa ämpäriä omppuja - oli jo 7 äpärillistä kuskannut peurojen ruuaksikin... Ompuista valmistui omena-kanelihilloa ja osan lohkoin pakkaseen omenapiirakoita ja kiisseleitä varten. Mukavaa, että tänä syksynäkin olen jaksanut tätä säilöntää harrastaa - se on palkitsevaa sitten talven pakkasilla :)

Tänään olis edessä yksi ihana vapaapäivä -tosin poikkean kyllä iltapäivällä työpaikalla. Ihan epävirallisissa merkeissä, kun työkaveri tarjoaa 50-vuotiskakkua ;) Pakkohan sitä on käydä maistelemassa, jotta riittää taas aihetta kuntosalilla ja jumpassa rehkimiseen !

Mukavaa viikon alkua itse kullekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti