sunnuntai 18. toukokuuta 2014

:) :) AURINKO :) :)

Voi ihanaa !!! Jo eilisen päivän saimme nauttia mahtavasta auringonpaisteesta! Lämpötila kiipesi kohti +20 astetta. Sen kunniaksi päätimme kuopuksen kanssa käydä kesäkukkaostoksilla. Hän sai valita istutettavat ja olisi kai haalinut kukkia mukaan vaikka kuinka ja paljon. Alkoi jo tulla farmari Volvon tavaratilan riittävyys epäilyksen alle, kun hän kantoi purkkeja koriin ;) Kun piti sitä istutusmultaakin saada viisi säkkiä mahtumaan mukaan. No, loppujen lopuksi päädyimme pelargonioihin sekä petunihoin. Petunoita olikin tarjolla sekä ihania kaksivärisiä sekä perinteisiä yksivärisiä. Jesse sai sitten päättää mitä värejä otetaan. Hän etsi kovasti myös vadelman taimia, mutta kun niitä ei löytynyt, päätyi ostamaan kolme mansikan tainta. Josko niistä vaikka sen verran saataisiin marjoja, että yhden mansikkakakun tekisimme jossain vaiheessa.

Eilinen ilta sujuikin sitten mukavasti kukkia istutellessa :) Nikkaroin kasaan vielä yhden kasvilaatikonkin. Saadaan sitten vähän jotain hyötyökasviksiakin kasvamaan. Avomaakurkkua ajattelin taas tänä vuonna kokeilla, samoin perinteisiä salaatteja ja sitten ehkä hernettä ja retiisiä. Tilliä taidan heittää myös kasvamaan niin saadaan uusien pottujen seuraksi maustetta omasta maasta.
Touhukkaan päivän päätteeksi oli ihana istahtaa saunan lauteille.

Tänään on polkaistu päivä käyntiin oikein reippaasti, ja mikäs sen parmepaa kuin, että lämpömittari  näyttu melkein +14 jo herätyskellon pirahdettua ! Keskimmäisellä pojalla on tänään ohjelmassa aikidonäytöstä koko päivän ajan. Esiintyvät seuran kanssa Nuutajärvi-päivillä ja sinne olisi tarkoitus tästä pikkuhiljaa starttailla. Komea päivä on pyöriä tatamilla ;)

Hopottajien-suosittelukampanjan innoittamana olen kokeillut Apetit Uuunivalmiita-gratiineja. Tänään kiireisenä aamupäivänä gratiini oli taas ihan paikallaan, kun piti saada näytökseen lähtevälle hyvää ja nälkää pitävää ruokaa ennen kuin starttaamme matkaan. Tuunasimme kasvisgratiinia hieman valkosipulilla ja  juustokuorrutteella  ja siihen kylkeen vähän mustaa makkaraa :) A vot, kohta saadaan hyvää syötävää ! Ihana tuoksu saa kyllä ihan veden herahtamaan kielelle. Esikoinen käy kurkkimassa uunin luukusta, että joko näyttää valmiilta.
 
Kokeilkaahan, helppoa ja hyvää ;)

Tässä kohtaa siirryn itsekin sinne uunille kurkistelemaan, jos sitä päästäisiin jo ruokapöytään. Ja sitten aurinkoista päivää viettämään Nuutajärvelle!
Mukavaa päivää kaikille :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti